Discografie

CD3: Goesting

Naar goede gewoonte een verzameling songs in uiteenlopende muziekstijlen, maar met duidelijk gemeenschappelijke kenmerken: de stempel gedrukt door Jimmy's schrijfselen en de Halfzeven Doenker kenmerkende humor.  En het resultaat mag er zijn, zowel op gebied van nummers, maar ook op het gebied van arrangementen en het geluid. 

We hebben ons deze keer ook laten bijstaan door een paar zware jongens uit de muziekwereld, en dat is eraan te horen. Elektrische gitaren door Marty Townsend, accordeon door Alain Van Zeveren, en blaasinstrumenten door Dirk De Schoenmaker en Jan De Backer, niet de minsten...

Deze keer geen analoge studio, maar een op en top digitale opnamestudio.  Een mens moet mee met z'n tijd nietwaar, en daar hebben we geen spijt van, integendeel.  "De Serge" van studio "Music Farm" en Peter Bulkens zijn erin geslaagd om het "Antwaarps groepke" zowaar een echte sound mee te geven.  Een mooie prestatie.

 

CD2: Artjes En Peekes

Als je goeie nieuwe liekes hebt moet je ze opnemen.  En dat hebben we gedaan natuurlijk, bijna vier jaar na de debuut-cd.  Na ettelijke plaatsen onveilig te hebben gemaakt, wordt Artjens En Peekes klaar gestoomd. Volgens mij moet het "Peekes en Artjens" zijn, maar Jimmy is niet te overtuigen...

Deze cd heeft een hoger rock 'n roll gehalte, met eigentijdse arrangementen en een belangrijke rol voor de ritmesectie. Je kan gerust van een dansbare cd spreken, getuige de nummers De jaren 60, Solden en Siliconenlied, hoewel ook hier de teksten op het voorplan staan. 

Uiteraard verloochenen we onze roots niet, en mogen de volkse liedjes zoals De Schippersstraat, Sloddervos en ABBA (Algemeen Beestig Beschaafd Antwaarps) niet ontbreken. 

Tot slot laat Jimmy met het wondermooie Antwaarpe echt zien wat hij in z'n mars heeft. H7D eindigt met dit nummer op de tweede plaats in de wedstrijd "Ode aan de stad" van ATV waar honderden deelnemers zich geroepen voelden.

 

CD1: Volle Maan: onze debuut-cd

In 2003 werd het hoog tijd om onze idee├źn en muziek eens deftig op band te zetten (jawel, op een ouderwetse tape).  We trokken naar de "Take Two" studio en Volle Maan was het resultaat.

De toon is meteen gezet met het opzwepende Feest. Het pikantere Jeu de Boules, Jumbo en De Kaarters typeren H7D, maar er is ook plaats voorbehouden voor het ingetogen De Kelten. Reggaefans komen dan alweer aan hun trekken met het wel zeer serieus te nemen Waspoeier.

top