Muzikanten

- Jimmy -

Heeft wegens kwetsuren zijn sportieve bezigheden moeten opgeven. Toen heeft hij een gitaar gekocht en een nieuwe passie was geboren. Na wat getokkel in de keuken en voor vrienden en familie heeft hij in 1977 mee de groep Katastroof opgericht, maar na 22 jaar hield hij het echter voor bekeken. Ondertussen heeft hij ook in enkele rockgroepen gespeeld.

Na 1 jaar solo te hebben opgetreden werd in 2000 met een aantal duistere figuren de Antwerpse groep Halfzeven Doenker opgericht.  Hierin kon hij, in zijn moedertaal het Antwaarps, eindelijk zijn ei kwijt en zich volledig uitleven. 

Naast Halfzeven Doenker amuseert hij zich ook nog in twee andere groepen: J&B Connection en de Beatles tributeband Sergeant Pepper.

- Alain -

Klassiek geschoolde muzikant die reeds vanaf zijn veertiende vanachter zijn Hammondorgel de witte en de zwarte toetsen beroerde en hiermee verschillende podia afschuimde.

Tijdens zijn legerdienst en tussen twee sigaretten in, vond hij nog de tijd om in een muziekwinkel te gaan werken, waar hij de geheimen van de synthesizers, computers en aanverwante elektronische muziekapparatuur ontdekte. De "midi"wereld ging voor hem open. Hij leverde elektronische arrangementen aan diverse studio's (Galaxy Studio's, VTM, Q-Music...) en artiesten (Garry Hagger, Eric Melaerts...).

Heeft enorm veel podiumervaring opgedaan in de Wase groep "Coupe de Ville" waarin hij de keyboards bespeelde. De helft van deze groep vormde later het bekend geworden Hooverphonic.

- Rik -

Ricardo Moreno: Barcelona maar woonachtig in Antwerpen en geboren en getogen in het Waasland. Vintage drummer, klassiek geschoold in muziekschool Sint-Niklaas en jazzstudio gevolgd in Antwerpen. Bij vele coverbands gespeeld in het Waasland om daarna de grotere podia te delen met o.a Van de Ven and the Men, Ugly Papas en Ozark Henry. En nu dus bij Halfzeven Doenker.

- Karl - 

Karl begon eind jaren '70 op zijn bas te tokkelen in verschillende lokale groepen in het Waasland.
Na een korte periode in de Jazz Studio begon hij meer en meer op te treden als free-lance bassist bij jazzgroepen en popgroepen. Vanaf 1990 is hij enkel nog met muziek bezig. Hij speelde in de laatste 30
jaar bij Cuisine Cajun, Bart Van Den Bossche, Coco Jr, K's Choice, Barbara Dex, de musical Mammamia, Mama's Jasje, Udo, Boogie Boy... en in 2007 vervoegde hij ook de rangen bij Halfzeven Doenker.
Ook tegenwoordig kan je hem aan het werk zien bij groepen zoals Abba4u, Floyd Matter, La Piovra, Gina & The Lisa's, Guy Verlinde... maar als hij vrij is doet hij met veel plezier nog steeds mee met Halfzeven Doenker, al is het maar om zijn fonetisch Antwaerps accent bij te schaven.

- Sam -

Op zijn zeventiende kreeg hij zijn eerste gitaar cadeau van zijn ouders maar het was, omwille van het gebrek aan een bassist in het toenmalige groepje van vrienden, de basgitaar die de muzikale identiteit van Sam vormde. Na wat jaren gedronken te hebben op de universiteit van Antwerpen besloot hij zijn buikgevoel te volgen en zich volledig te storten op muziek studeren en beoefenen. Hij heeft onder andere Kunsthumaniora en enkele jaren Conservatorium gevolgd en heeft met verscheidene groepen op tal van grote podia en programma's gespeeld, waaronder De Zevende Dag, X-Factor, MnM, Nacht Van De Vlaamse Muzieksterren, afsluiter van Suikerrock en nog veel meer.

Het zijn echter de ouderen van Halfzeven Doenker, waar hij zich inspirerend altruïstisch verantwoordelijk voor voelt (die stoma's vervangen namelijk zichzelf niet), die hem in de wereld van de Antwerpstalige muziek hebben ondergedompeld en waar hij het allerbest naar zijn zin heeft.

top